پنج شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸   |   Thu April 25, 2019  
   
 
 آرشیو  |  جستجو         
  سامانه پذیرش مقالات و نوشته ها      صفحه اصلی   |   شهرداری همدان   |   سایر مقالات 
     پربازدیدترین ها
نقش و اهميت فضاي سبز در زندگي شهري
شهر سبز پايدار چيست؟
ونداليسم اجتماعي چیست؟
زمینه های استفاده از GIS در برنامه ریزی و مدیریت شهری
مقدمه ای بر سيرتحول تهيه طرح هاي توسعه شهري در جهان و ايران
نقش شهر الكترونيكي در توسعه شهري
بافت هاي فرسوده ، قوت ها و فرصت ها
سيرتحول برنامه ريزي شهري بعد از ورود اسلام به ايران
غذاهاي سنتي همداني ها در ماه مبارك رمضان
۱۵ توصيه كاربردي امام خامنه اي براي انس بيشتر با قرآن
     شهرداری همدان
باید و نباید‌های آپارتمان نشینی
فواید تفکیک زباله و چگونگی آن در خانه
نقش شهروندان در بازیافت و تفکیک زباله ها
اهمیت هویت فرهنگی در شهر پایدار
نقش مبلمان شهري در هويت و سيماي شهر
نقش فن آوري اطلاعات و ارتباطات در مديريت شهري
گذری بر تاریخچه مدیریت پسماند
راه هاي كاهش توليد پسماند در خانه
نقش مبلمان شهري در زيباسازي شهر
نقش شهر الكترونيكي در توسعه شهري
مزاياي بليت الكترونيك و نقش آن در توسعه مديريت حمل و نقل شهري
آموزش شهروندان، حلقه گمشده چرخش بازيافت زباله
شهر سبز پايدار چيست؟
تاريخچه شهرداري و شوراي شهر در ايران
  بیشتر ...
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩٧/١٢/٢۶ تعداد بازدیـد : ٣۴ نسخه چاپی
 
   موضوع مقاله:  جامعه
   نـوع مقاله:  متفرقه
 
 
 
 
 
سوغات همدان، خوشمزه‌هایی از پایتخت تاریخ و تمدن

 

 

در این بخش به معرفی سوغات خوشمزه همدان میپردازیم.

١- باسلوق

باسلوق نام شیرینی خوشمزهای است که در برخی شهرهای ایران شهرت خاصی دارد. در همدان میتوانید نوع مرغوب آن را در ملایر بیابید. در طبخ این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته ی شیرین زردآلو و ادویه استفاده میگردد. پوست مغز بادام یا هسته زردآلو را پس خیس کردن در آب جوش میکنند و پس از چیدن در نخهای مخصوص آن را آویزان میکنند تا خشک شود. دوشاب را میجوشانند تا یک سوم از آن تبخیر شود و سپس با نشاسته مخلوطش میکنند. نخها را در این ترکیب فرو میبرند و دوباره آویزان میکنند. بعد از گذشت نیم ساعت مجددا نخها را به ترکیب آغشته میکنند و آنها را آویزان میکنند. پس از یک ماه نخها را پایین میآورند و باسلوقها را جدا میکنند. آنها را در یک ظرف چوبی میچینند و در یک مکان مرطوب قرار میدهند تا شکرک بزند و آماده استفاده شود.

نوع خاصی از باسلوق وجود دارد که سجوق خوانده میشود. باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی میچینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق مینامند.

٢- حلوا زرده

حلوازرده دسر شیرینی است که ظاهری شبیه به فرنی دارد اما رنگ آن متمایل به نارنجی و غلظت آن بیشتر است. این دسر بسیار مقوی سرشار از انرژی میباشد. زرده تخم مرغ، شکر، نشاسته، زعفران، گلاب و روغن مواد اولیه ی حلوا زرده را تشکیل میدهند و در نوع صنعتی آن آرد برنج نیز به کار میرود

٣- انگشت پیچ

از ترکیب سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر و آب محصول خوشمزهای به دست میآید که بین ١٠٠ تا ١٣٠ سال قدمت دارد. این ترکیب را آنقدر هم میزنند تا ترکیب سفتی شبیه عسل به دست آید. زردههایی که از تهیه ی این محصول باقی میماند در طبخ حلوا زرده استفاده میگردد.

لغت انگشت پیچ به طور کلی به هر چیز غلیظ و بستهای که دور انگشت میپیچد، مانند عسل و شیره انگور، اطلاق میگردد. انگشت پیچ میتواند به صورت حلوا نیز تهیه شود که در تهیه ی آن از قند، زاج سفید، تخممرغ، عرق بیدمشک، آبلیمو و هل استفاده میگردد. ممکن است از ترکیب موادی که خاصیت دارویی دارند نیز انگشت پیچ دارویی درست کنند.

۴- آبنبات قیچی

آبنبات قیچی یکی از شکلاتهای سنتی است که در همدان تهیه میشود. این آبنبات از ترکیب شکر، روغن، آب و زعفران درست میشود. گاهی مغزهای مختلف یا طعم دهندههای دیگری نیز به ترکیب آن اضافه میگرد

۵- نان کماج

در سفر به همدان چشیدن طعم کماج را از دست ندهید چرا که این نان یکی از شیرینیهای قدیمی این شهر است و کمتر کسی میتواند به راحتی از کنار آن بگذرد. آرد و شکر و آب مواد اصلی تشکیل دهنده ی آن هستند و گردو و دارچین نیز در داخل نان استفاده میشود.

۶- برساق

برساق نام یکی از شیرینیهای سنتی همدان است که در استانهای کرمانشاه و کردستان نیز یافت میشود. در تهیه ی این نان شیرینی، آرد، شکر، روغن حیوانی، زردچوبه، شیر، پودر گردو، پودر توت خشک، پودر دارچین، رازیانه و زرده تخم مرغ به کار میرود

٨- نان شیرمال

شیرمال نان سنتی خوشمزهای است که در بسیاری نقاط ایران یافت میشود اما در همدان نقش سوغات این استان را نیز دارد. شیر، گلاب، آب، زعفران، شکر و هل مواد تشکیل دهنده ی آن هستند.

٩- نقل

نقل یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که در بسیاری از مناطق رواج دارد. این شیرینی در همدان نیز یافت میشود و میتواند تجربه ی شیرینی برای شما رقم بزند

١٠- حلوا ارده

حلوا ارده که بیشتر در سفرههای صبحانه دیده میشود از  ارده، شکر، تخممرغ، هل، کنجد بریان سابیده (ارده) وچوبک تشکیل میگردد. این محصول بسیار مقوی است و انرژی زیادی را به بدن میرساند

١١- حلوا لوزی

نوع خاصی از حلوا در همدان درست میشود که به دلیل برش آن به شکل لوزی به حلوا لوزی شهرت دارد. آرد برنج، مغز گردو، سبوس گندم، عسل و زعفران موادی هستند که در طبخ این شیرینی به کار میروند.

١٢- سنل

آرد بوداده، روغن، شکر، بیسکویت، زنجبیل، جوز ودارچین مواد تشکیل دهنده ی شیرینی خوشمزهای هستند که سنل یا صنل نام دارد. نوع مرغوب این شیرنی را میتوانید در نهاوند پیدا کنید.

١٣- چای بغدادی

 چای بغدادی یکی از محصولات ویژه همدان است که مزه ی دارچین و زنجبیل آن بسیار محسوس است. وجود گیاهان و عرقیات دارویی در آن باعث میشود تا ارزش غذایی و دارویی فراوانی پیدا کند. استفاده از زنجبیل , دارچین, هل و میخک، طبع بسیار گرمی به این شیرینی بخشیده است.

 
     
     
 
   منبع مقاله:  هگمتانه
 
 
 
 
 
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩٧/١٢/٢۶ تعداد بازدیـد : ٣۴ نسخه چاپی
 
 
طبقه بندی موضوعی    
اقتصاد و بازرگانی    
بهداشت و سلامت    
جامعه    
دانش و زندگی    
دین و اندیشه    
سیاست    
علم و آموزش    
فرهنگ و هنر    
فناوری و ارتباطات    
مدیریت شهری    
ورزش    
 
 
 
© 2005 - 2019  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
٩  نفر کاربران آنلاین :
۱۷۸,۳۲۶ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
مرکز اطلاعات مدیریت شهری
سایت مرجع مدیریت شهری
موسسه فرهنگی تبیان
موسسه فرهنگی راسخون
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
پایگاه اطلاع رسانی
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو
آرشیـو شهرداری همدان
آرشیـو سایر مقالات
سامانه پذیرش مقالات
 
 
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان