چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵   |   Wed March 1, 2017  
   
 
 آرشیو  |  جستجو         
  سامانه پذیرش مقالات و نوشته ها      صفحه اصلی   |   شهرداری همدان   |   سایر مقالات 
     پربازدیدترین ها
ونداليسم اجتماعي چیست؟
زمینه های استفاده از GIS در برنامه ریزی و مدیریت شهری
شهر سبز پايدار چيست؟
مقدمه ای بر سيرتحول تهيه طرح هاي توسعه شهري در جهان و ايران
نقش و اهميت فضاي سبز در زندگي شهري
بافت هاي فرسوده ، قوت ها و فرصت ها
۱۵ توصيه كاربردي امام خامنه اي براي انس بيشتر با قرآن
سيرتحول برنامه ريزي شهري بعد از ورود اسلام به ايران
غذاهاي سنتي همداني ها در ماه مبارك رمضان
تعريف و تاريخچه مديريت شهري
     شهرداری همدان
اهمیت هویت فرهنگی در شهر پایدار
نقش مبلمان شهري در هويت و سيماي شهر
نقش فن آوري اطلاعات و ارتباطات در مديريت شهري
گذری بر تاریخچه مدیریت پسماند
راه هاي كاهش توليد پسماند در خانه
نقش مبلمان شهري در زيباسازي شهر
نقش شهر الكترونيكي در توسعه شهري
مزاياي بليت الكترونيك و نقش آن در توسعه مديريت حمل و نقل شهري
آموزش شهروندان، حلقه گمشده چرخش بازيافت زباله
شهر سبز پايدار چيست؟
تاريخچه شهرداري و شوراي شهر در ايران
  بیشتر ...
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۴/٠٧/٢٨ تعداد بازدیـد : ٢۵٧ نسخه چاپی
 
   موضوع مقاله:  بهداشت و سلامت
   نـوع مقاله:  متفرقه
 
 
 
 
 
بالابردن سطح تغذیه و بهبود تولید و توزیع مواد غذایی؛ هدف روز جهانی غذا

 

روز جهاني غذا مقارن شانزدهم اكتبر است كه به افتخار تأسيس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاري شده و در سراسر جهان گرامي داشته ميشود.

اولين بار سازمان ملل در سال ١٩۴۵ پيشنهاد كرد ١۶ اكتبر هر سال مطابق با ٢۴ مهر ماه به عنوان روز جهاني غذا به منظور توجه دادن جهانيان به مسأله مهم غذا انتخاب شود. ولي تصويب اين روز به عنوان روز جهاني غذا در نوامبر ١٩٧٢ در بيستمين كنفرانس كشورها كه با شركت اعضاي سازمان خوار و بار و كشاورزي FAO تشكيل شده بود توسط دكتر پال روماني وزير بهداشت مجارستان كه رياست اين كنفرانس را بر عهده داشت اعلام شد، ضمن اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی غذا "کشاورزی و حمایت اجتماعی" است.

 

* غذا، جايگزيني براي دارو

براي درمان يا پيشگيري از بيماريهاي مزمن و ناتوان كننده بدن، به مصرف دارو نياز نيست. پزشكان ميگويند براي پيشگيري و حتي درمان بيماري ها، ميتوان از انواع مواد غذايي بهره برد. در مواد غذايي كه روزانه مصرف ميكنيم، هزاران خاصيت دارويي وجود دارد كه ميتواند در درمان و پيشگيري از بيماريها مؤثر باشد. اگر چه نميتوان غذا را به طور كامل جايگزين دارو كرد، ولي غذاها ميتوانند سطح سلامت ما را بهبود بخشند و در پيشگيري از بيماريها نقش داشته باشند. غذا همچنين ميتواند در كنار دارو، روند درمان را سرعت بخشد. گروهي از پزشكان معتقدند داروها افزون بر هزينه بالايي كه به بيماران تحميل ميكند، عوارض جانبي بسياري هم دارد. از اين رو، بعضي پزشكان پيش از شروع دارودرماني، استفاده از غذاي سالم و ورزش را به بيماران خود توصيه ميكنند.

 

* آرامش روحي و صرف غذا

فشارهاي زندگي روزانه، ميتواند غذا خوردن را به عادتي ملال آور تبديل كند. بيشتر ما انسانها چنان شتاب زده غذا ميخوريم يا هنگام غذا خوردن حرف ميزنيم كه بعد از غذا نميتوانيم به خاطر آوريم كه چه خورده ايم يا طعم آنچه خورده ايم، چه بوده است. شايد چنان درگير رويدادهاي روزانه شويم كه فراموش كنيم سر فرصت از غذايمان لذت ببريم. گرايش بيشتر مردم اين است كه شتاب زده غذاي خود را تمام كنند تا به ديگر فعاليتهاي خود بپردازند. سفارش ما به آنها اين است كه بهتر است به جاي اينكه بي هيچ تأملي به سوي غذا بشتابيد، لحظاتي در سكوت، براي غذايي كه در برابر خود ميبينيد، خدا را سپاس گزاريد. با اين كار ميتوانيد قدرداني از ارزش راستين غذا را به همگان بياموزيد.

بالا بردن سطح تغذيه و استانداردهاي زندگي مردم كشورهاي عضو؛ بهبود توليد و توزيع مواد غذايي و فرآوردههاي كشاورزي؛ بهبود كيفي شرايط زندگي روستاييان در جهان؛ حفاظت منابع طبيعي و ارتقاي وضع توسعه پايدار از جمله اهداف سازمان فائو است.

 

* كمبود وقت و غذاي سالم

اين روزها، كمبود وقت و زندگي ماشيني، اين امكان را به انسانها نميدهد كه براي شناخت مواد غذايي و انتخاب برنامه غذايي مناسب، وقت كافي صرف كنند. در اين ميان، مهم ترين مسأله آن است كه انسانها در زمينه تغذيه دچار غفلت شدهاند و تنها چيزي كه برايشان اهميت ندارد، نوع آن است. اين در حالي است كه بايد يكي از مهم ترين و حياتي ترين مسألههاي آنان تغديه باشد؛ زيرا سلامت و نشاط آدمي، به نوع غذاي او وابسته است. با وجود اين، با سرعتي روزافزون به سمت غذاهاي آماده يا نيمه آماده ميروند و با صرف هزينهاي نسبتا زياد، موادي را كه به دليل نداشتن وقت كافي، بيشتر به دليل تبليغات، با آنها آشنا شده اند، خريداري ميكنند. همه مشكل در اين مسأله خلاصه نميشود؛ زيرا همان مواد غذايي كه با قيمت گران در آشپزخانه به غذاي مصرفي تبديل ميشود، معمولاً سالم نيست و ويژگيهاي يك غذاي كاملاً بهداشتي را ندارد.

 

* تكنولوژي و غذا

امروزه با پيشرفت دانش، صنعت و تكنولوژي، تغذيه انسان نيز دست خوش تغييرهاي شگرفي شده است. استفاده از غذاهاي فوري و پخت و پز با دستگاههايي همچون ماكروويو و سرخ كن، افزايش بيشتري يافته است. ميتوان گفت با تغيير در نوع تغذيه و ذايقه مردم، نزديك است غذاهاي سنتي همچون انواع خورش ها، آشها و ديگر غذاهاي سنتي كنار گذاشته شود و انواع غذاهاي فوري يا به اصطلاح «فَست فود» جايگزين آن گردد. محتويات غذاهاي آماده به گونهاي است كه مردم را به زياده روي در خوردن تشويق ميكند و خطر چاقي مفرط را افزايش ميدهد.

 

* زندگي در عصر ساندويچي

زمانهاي را كه در آن زندگي ميكنيم، ميتوان «عصر ساندويچ» ناميد. زندگي در عصر ساندويچ، ويژگيهاي خود را دارد. مردم در اين دوره مجبورند بيشترين زمان خود را صرف كار كنند و ديگر مانند اجدادشان آن قدر وقت ندارند كه براي پخت يك وعده غذا وقت بگذارند. از اين رو، به طور طبيعي، در اين زمان، گرايش به سمت غذاهايي كه خيلي سريع آماده ميشود و به مصرف ميرسد، در حال افزايش است. چنين شرايطي هر روز مردم را از الگوهاي سالم تغذيهاي دور ميكند و به سمت استفاده از غذاهايي رهنمون ميسازد كه معمولاً به سوء تغذيه، بيماريهاي گوارشي، قلبي ـ عروقي، ديابت و... دامن ميزند.

 

* ميان وعدههاي ديروز و امروز

تنقلات، ميان وعدههايي بسيار خوب در بين دو وعده غذايي هستند. امروزه افزون بر تغيير در غذاها، در تنقلات مورد استفاده مردم هم تغييرهايي ايجاد شده است. انواع پفك، چيپس، شكلات، شيريني، يخمك و غيره به جاي نخودچي كشمش، پسته، بادام و خرما در دسترس مردم به ويژه كودكان قرار دارد كه به سلامت آنها آسيب وارد ميكند. با اشاره به ارزش غذايي بالاي انواع آجيل بايد گفت نخود بي آنكه عوارض منفي در بدن ايجاد كند، سبب باروري سلولهاي مغزي ميشود و كشمش، قند مورد نياز سلولهاي بدن را تأمين ميكند. از سوي ديگر، بادام در تأمين سلامت و حفظ فعاليت مغز مؤثر است و جايگزين مناسبي براي چيپسهايي است كه نه تنها مفيد نيست، بلكه با روغنهايي كه چندين بار داغ شده است، سرخ ميشوند. از اين رو، به جاست به همان تنقلات سنتي روي آوريم و خود را گرفتار عوارض مصرف اين تنقلات مصنوعي نكنيم.

 

* غذاهاي فوري و بيماري ها

مصرف فراوان غذاهاي آماده با تأمين نكردن مواد مورد نياز بدن، سن ابتلا به پوكي استخوان را كاهش ميدهد. اتكاي زياد به غذاهاي آماده رژيم غذايي، خطر افزايش وزن و چاقي مفرط را نيز بالا ميبرد. همچنين در افرادي كه از غذاهاي آماده استفاده ميكنند مشكل يبوست بيشتر شايع است كه همين مسأله، احتمال سرطان روده بزرگ را در پي دارد. با توجه به اينكه جوانان و ميان سالان بيشتر از غذاهاي آماده مصرف ميكنند، اين بيماريها نيز در آنها بيشتر است.

انواع فَست فود شامل همبرگر، چيزبرگر، سوسيس، كالباس، هات داگ، انواع ژامبون و پنير كش دار و غليظ شدهاي كه در پيتزاها به كار برده ميشود، حاوي افزودنيها و نمك فراوان است كه همگي براي سلامت بدن ضرر دارد. از سوي ديگر، مواد نگه دارندهاي كه در انواع سوسيس و كالباس به كار برده ميشود، همراه با نمك، فلفل و چربي به كار رفته در آنها ميتواند مشكلاتي جدي براي دستگاه گوارش به وجود آورد.

مايكروويو، يكي از دستگاههايي است كه امروزه براي پخت و پز استفاده ميشود. بايد دانست امواج اين دستگاه، براي بافتهاي بدن انسان ضرر دارد. از سوي ديگر، چون عدسي چشم به گرما بسيار حساس است، پرتوگيري پيوسته با پرتوهاي مايكروويو ميتواند سبب پيدايش آب مرواريد شود. افزون بر اين، غذاهايي كه در مايكروويو پخته و آماده ميشود، تمام ويتامينها و مواد مغذي خود را از دست ميدهد و ديگر هيچ فايدهاي براي رشد و نمو افراد به ويژه كودكان ندارد. از اين رو، ضررهاي فراواني چون سوء تغذيه، كم خوني، كاهش سرعت رشد و نمو و مشكلات استخواني و مفصلي را در آينده به وجود ميآورد.

 

* كودهاي شيميايي

يكي از آلودگيهاي جامعه امروز، استفاده از كودهاي شيميايي براي افزايش محصولات كشاورزي است؛ زيرا اين كودها، تعادل مواد معدني موجود در خاك را به هم ميزند. به عبارت ديگر، با استفاده از كودهاي شيميايي، همه مواد موجود در خاك به صورت متعادل در محصولات جمع نميشود و محصولات فقط موادي را كه در كودها وجود دارد، بيش از حد نياز جذب ميكنند و در نتيجه، تعادل مواد معدني در محصولات به هم ميخورد. در واقع، چنين محصولاتي طعم و مزه خود را از دست ميدهد، ارزش غذايي كمتري دارد و در برابر آفتها آسيب پذيرتر ميشود و به طور كلي، كيفيت مطلوبي نخواهد داشت.

 
     
     
 
   منبع مقاله:  هگمتانه
 
 
 
 
 
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۴/٠٧/٢٨ تعداد بازدیـد : ٢۵٧ نسخه چاپی
 
 
طبقه بندی موضوعی    
اقتصاد و بازرگانی    
بهداشت و سلامت    
جامعه    
دانش و زندگی    
دین و اندیشه    
سیاست    
علم و آموزش    
فرهنگ و هنر    
فناوری و ارتباطات    
مدیریت شهری    
ورزش    
 
 
 
© 2005 - 2017  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
٧  نفر کاربران آنلاین :
۱۰۶,۸۵۳ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
مرکز اطلاعات مدیریت شهری
سایت مرجع مدیریت شهری
موسسه فرهنگی تبیان
موسسه فرهنگی راسخون
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
پایگاه اطلاع رسانی
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو
آرشیـو شهرداری همدان
آرشیـو سایر مقالات
سامانه پذیرش مقالات
 
 
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان